18:30

Sunvära/Frillesås

Referat: Mölndal/Höjden - Sunvära/Frillesås

Kan man ta helg på ett bättre sätt än att spela bandy? På fredagskvällen samlades ett gäng tappra spelare på Åby för att ta emot Sunvära/Frillesås. Isen sågs inte till under allt vatten och luften var så full av regn att ledarbänken delvis fick chansa på vad som hände på planen.

Det syntes redan från början att Lucas Ekstener ville mycket i den här matchen och redan efter två minuter inledde han sitt målskytte. Efter ytterligare fyra minuter gjorde Jakob Rydin 2-0 och det ryktas om tunnlar och mytiska dragningar innan han satte bollen i nät. Jag kan tyvärr inte själv bekräfta det eftersom regnet skymde sikten. Man kunde nästan tro att nämnda två spelare beställt vädret för de trivdes som fisken i vattnet. Jakob gjorde en fantastisk match och Lucas gjorde ytterligare tre mål.

Efter att vi tagit ledningen med 3-0 gick Sunvära/Frillesås upp till 3-2, vilket höll sig till pausvilan och spänningen levde igen. Efter paus gjorde dock Lucas sitt tredje och fjärde mål efter 48 resp. 65 minuter och Victor le Claire fastställde 6-2 på straff när det var fem minuter kvar. Det var parodi på bandy där vattenpölar bröt lika många uppspel och anfall som motståndarna, men ingen av killarna klagade.